Categories

Sortida fotogràfica: Sortida Matinal a la riera de Martinet, Aiguafreda (Osona)

When: Back to Calendar 14 octubre 2018 (all-day)
Contact: R. Reyes
cep@pirenaic.cat
Categories:
Muntanya

Itinerari de natura de la Riera de Martinet. “L’itinerari s’inicia a la Font dels Enamorats i dóna a conèixer alguns dels valors ecològics més rellevants de la vall de Martinet, fent especial èmfasi en els hàbitats que hi trobem i la seva flora i fauna associada. Al llarg del recorregut trobareu tres rètols diferents, dedicats cadascun a l’ecologia, la flora i la fauna.” (Parc Natural del Montseny).

Itinerari: Font dels Enamorats, Riera de Martinet, Gorg de la Resclosa, Gorg de la Sort, La Frau (Centre d’art i natura Paco Ballestero), Aiguafreda de Dalt, Font dels Enamorats.

Dificultat: Baixa

Distancia: 5 km.

Desnivell: +/- 100 m.

Durada: 1.20 h

Punt de trobada: Estació de Sant Andreu a les 8 h

RECORREGUT: Sortim de la FONT DELS ENAMORATS.

El PR-C 200 transcorre paral·lel a la Riera de Martinet. Ens desviem un parell de vegades a buscar la llera i tocar l’aigua; especialment bell és el racó de la riera amb formes.

Arribem a LA RESCLOSA, on contemplem el seu gorg i l’entorn de molsa.

Aviat està indicat el desviament cap al GORG DE LA SORT, travessem pel pont i des de l’altra riba podem accedir davant del gorg, és molt bonic.

En comptes de retornar a l’itinerari de la Riera de Martinet, ara seguirem pel corriol que hi ha davant del pont de fusta, enfilant-nos per una corda amb nusos fins a la pista de sobre (continuació del PR-C 200), que ens duu fins a La Frau – l’Afrau de Muntanyà: casa coberta d’heures, on viu l’artista Paco Ballesteros. El centre d’art i natura La Frau, és la seu permanent de les exposicions del pintor Paco Ballesteros.

Com intuïm pel jardí, la seva filosofia de vida, està en ple contacte amb la natura viva, en moviment. El seu jardí està guarnit amb precioses escultures de ferro, filferro, trencadís, … fetes amb passió. Té un racó amb ànecs i galls d’indi blancs, també construït amb dedicació i respecte. El que més m’impressiona (i mira que hi ha detalls on impressionar-se, com el DRAC meravellós en ferro forjat que decora un estanc amb carpes taronges) és l’escultura feta amb xapa metàl·lica negra de 2 nois: un està pujat dalt d’una roca, i ajuda a un altre a enfilar-se.

Travessem la riera per uns cercles de ciment. El camí ens porta cap al conjunt monumental de l’església d’Aiguafreda de Dalt, amb la Rectoria, la Cova- cripta dels segles V i X, el Comunidor s. XIII o la Font en homenatge a Emma, abadessa de Sant Joan. És un lloc increïble, ubicat entre muntanyes, actualment en rehabilitació.

Tot seguit prenem la pista que ens porta a l’alçada de les primeres cases d’Aiguafreda, en aquest punt prenem un corriol que ens baixa a la riera i tot seguit a la font dels Enamorats.

Comments are closed.