Butlletí de la FEEC

ELECCIONS A LA JUNTA DIRECTIVA DE LA FEEC

Daniel Planas, nou president de la FEEC – Reunida el passat divendres dia 27 de març, i donat que fins a la data establerta no s’havien presentat reclamacions a les eleccions celebrades el dia 21 de març, la Junta Electoral de la FEEC va proclamar com a guanyadora de les eleccions a la Junta Directiva de la FEEC la candidatura encapçalada per Daniel Planas Perpiñà.

Anton Fontdevila s’acomiada dels federats i del col·lectiu excursionista – El passat divendres 27 de març la Junta Electoral va proclamar la candidatura encapçalada per Daniel Planas com a guanyadora de les eleccions de la FEEC. El mateix dia, Anton Fontdevila, com a president sortint, i la seva Junta ens feien arribar un comunicat que reproduïm tot seguit.

Celebrades les eleccions a la Junta Directiva de la FEEC – El passat dissabte 21 de març es va celebrar l’Assemblea de votacions per escollir la nova Junta Directiva de la FEEC, en la qual la llista encapçalada per Daniel Planas i Perpiñà va ser la més votada.

FEEC

La Festa de la FEEC, sentit homenatge a la figura d’Anton Fontdevila – El passat divendres 20 de març es va celebrar la 15a Festa de la FEEC, la tradicional festa de l’excursionisme català institucional, al Centre Catòlic de Sants, a Barcelona.

La IX Premi Vèrtex recau en una guia d’itineraris per l’Alta Garrotxa – El passat divendres, en el transcurs de la 15a Festa de la FEEC, es va donar a conèixer l’obra guanyadora del IX Premi Vèrtex: Com no perdre’s per l’Alta Garrotxa és la guia guanyadora d’aquesta darrera edició.

Formació i seguretat

Cursos de promoció subvencionats per la FEEC – Alpinisme, Escalada en roca, Orientació i Progressió per crestes.

Condicions de la muntanya – Col·labora amb les teves aportacions.
– Alpinisme, canals i cascades de glaç: http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llistar&IdGrup=4
– Escalada Esportiva: http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llistar&IdGrup=9
– Esquí de muntanya: http://www.feec.org/forum/forum.php?accio=llistar&IdGrup=10

Excursionisme

Els 100 Cims, el repte continua – Durant la darrera Festa de la FEEC, celebrada el passat divendres 20 de març, es van entregar els respectius guardons als 27 excursionistes que durant el 2008 van completar el repte dels 100 Cims.

Alpinisme

La nova promoció del CTAC ja ha començat les seves activitats – El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ja ha acabat el procés de selecció dels esportistes per a la propera temporada. D’aquesta manera, el passat 21 i 22 de febrer van desenvolupar-se les proves de selecció dels integrants de la propera promoció del CTAC..

Celebrada la trobada hivernal internacional a Escòcia – Entre el passat 22 de febrer i l’1 de març es va celebrar a la localitat de Glenmore Lodge (Escòcia) la Trobada Hivernal que organitza periòdicament el British Mountaineering Council (BMC). Entre els 80 escaladors de 26 països diferents, el BMC, a través de la Comissió de Joventut de la UIAA va convidar un representant de la FEEC.

Escalada

Informació oficial del Patronat de la Muntanya de Montserrat – El Patronat de la Muntanya de Montserrat comunica a través de la Comissió Tècnica per a la regulació de l’escalada, i en funció de les competències que té assignades, que per inici de nidificació de rapinyaires amenaçats i protegits, en la paret de l’Aeri-Sant Jeroni, no es pot escalar ni realitzar cap altre tipus d’activitats entre les vies Mirall impenetrable i la David Aparicio, ambdues incloses.

El Grup Cavall Bernat obre el període d’inscripció per als seus nous membres – Amb motiu de la XXIX Trobada del Grup Cavall Bernat, recordem als interessats que per fer-se membres del Grup han de posar-se en contacte mitjançant correu electrònic a la següent adreça: grup.cavallbernat@gmail.com o bé contactar directament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya abans del proper dimecres 15 d’abril.

Curses de muntanya

Nova concentració dels membres del CTCMC i de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya – Els corredors i corredores del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) i de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya van realitzar una estada el passat cap de setmana, 14 i 15 de març. El terreny de joc fou el Pirineu oriental, concretament a l’alta vall del Ter.

Cultura

Un llibre commemoratiu, nova iniciativa de la Fundació Festival Cinema de Muntanya de Torelló – Cinema i Muntanyes. 25 anys de Festival a Torelló és el títol del llibre que presentarà la propera diada de Sant Jordi la Fundació Festival Cinema de Muntanya de Torelló.

Joan Cervera i Batariu, el protagonista de les XVI Jornades de Literatura Excursionista – Un any més, l’Arxiu Bibliogràfic Excursionista de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona prepara les seves Jornades de Literatura Excursionista. Enguany serà la 16a edició. Una edició que per primera vegada es dedica a una figura viva de l’excursionisme català: Joan Cervera i Batariu, nascut a Barcelona el 1926.

Celebrada la Diada Verdaguer Excursionista – Per sisena vegada, el passat diumenge 29 de març, com cada any, a l’inici de la primavera, l’excursionisme va recordar la figura de Jacint Verdaguer, a Vil·la Joana.

Diversos

Entrevista amb Laia Andreu, recent campiona de la Copa d’Europa de raquetes de neu – Laia Andreu és una atleta total. Corre des de ben jove, i tot i iniciar-se amb l’atletisme, fa un parell d’anys que ha començat a córrer tant en curses de muntanya com en curses de raquetes de neu. Els resultats l’avalen…

Tot a punt per a l’Embardissada – El proper diumenge 19 d’abril tindrà lloc la XXXII edició de l’Embardisada, una excursió per l’Alta Garrotxa organitzada pel Centre Excursionista d’Olot.

La XIX GELS-Moixeró, una cursa a l’abast de tothom – El proper diumenge 19 d’abril se celebrarà la XIX GELS-Moixeró. Una cursa, organitzada pel Grup Excursionista La Salle (GELS) amb una sèrie de característiques que la fan especial.

Concurs “La samarreta d’Amitges” – Un any més el refugi d’Amitges, del Centre Excursionista de Catalunya, convoca el concurs de disseny de la samarreta que serà la imatge del refugi a partir de l’estiu de 2009.

Competició

Esquí de muntanya

Preparada la X Cursa Poca Traça – El proper diumenge 5 d’abril tindrà lloc a la vall de Núria una nova edició de la cursa d’esquí de muntanya Poca Traça, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot. Enguany la prova és la penúltima cursa de la XXV Copa Catalana d’esquí de muntanya de la FEEC.

El Ral·li del CEC torna a la Val d’Aran – El proper diumenge 19 d’abril es disputarà el 51è Ral·li del CEC, la tradicional cursa d’esquí de muntanya que anualment organitzada el Centre Excursionista de Catalunya.

Disputada la Travessa UEC Bassiero – El passat diumenge 29 de març es va disputar la XLIV Travessa UEC Bassiero d’esquí de muntanya, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, i puntuable per a la XXV Copa Catalana d’esquí de muntanya de la FEEC.

Jornet i Miró, campió i subcampiona de la Copa del Món individual d’esquí de muntanya – El passat dissabte 28 de març Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) es va proclamar campió de la Copa del Món individual després de disputar-se la darrera cursa de la competició a Dachstein (Àustria) i obtenir la 4a plaça. Mireia Miró (UEC Gràcia) es va proclamar subcampiona.

Els esportistes del CTEMC, presents en la mítica Pierra Menta – La setmana passada, entre el 12 i el 15 de març va tenir lloc la 24a edició de la coneguda Pierra Menta, prova que anualment se celebra als Alps francesos, aquest any puntuable per la Copa del Món d’Esquí de Muntanya per Equips.

Raquetes de neu

El Circuit Català de Raquetes de Neu tanca la temporada a Ulldeter – El proper diumenge 5 d’abril se celebrarà la setena i darrera prova del IV Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC. Aquesta prova, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya Vall de Camprodon, és de caràcter popular, com totes les del Circuit, i pretén que tothom, amb una preparació mínima, pugui gaudir de la muntanya hivernal per un escenari certament encisador, com és el de l’alta vall del Ter.

Les raquetes de neu, protagonistes a la vall de Núria – El passat diumenge 22 de març es va celebrar a la vall de Núria la 5a prova del IV Circuit Català de  circuit de raquetes de neu de la FEEC. La prova, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès, va comptar amb la participació d’unes 160 persones. Tot un èxit.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu torna de Thônes amb un bon botí – El passat diumenge 15 de març s’ha disputat a Thônes (França), el 28è Master des Neiges, la prova que tancava la Copa d’Europa de Raquetes de Neu d’enguany i que a la vegada era el Campionat d’Europa de 2009. Un diumenge realment intens.

Marxes

S’apropa la Travessa Molins de Rei-Montserrat – El proper diumenge 5 d’abril se celebrarà la tercera prova de la XII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC d’enguany. Es tracta de la 14a edició de la Travessada Molins de Rei-Montserrat, organitzada pel Centre Excursionista Molins de Rei.

Arriba la 8a Marxa “Pels camins dels matxos” – El proper diumenge 19 d’abril tindrà lloc la quarta prova de la XII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC d’enguany. Es tracta de la caminada “Pels camins dels matxos”, una de les més dures i a la vegada espectaculars del calendari, organitzada pel Centre Excursionista Torelló.

La Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades continua amb la Marxa de Sants – El proper diumenge 19 d’abril es disputarà la 12a Marxa de Sants, segona prova puntuable de la XI Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades, organitzada per la Unió Excursionista Catalunya de Sants.

La pluja  i el fang, protagonistes de la 6a Marxa de La Selva del Camp-Muntanyes de Prades – Quan la pluja va parar de caure, poc abans de començar la sisena edició de la Marxa, els 473 participants es conjuraven per veure si en Tomàs Molina havia errat en els seus pronòstics. Però tot va ser un miratge i, sens dubte, van ser un obstacle més pels agosarats participants de la 6a Marxa de La Selva del Camp, celebrada el passat dissabte 28 de març i organitzada pel Club Excursionista d’Aritjol.

Trepidant inici de temporada de Marxes Tècniques Regulades – El passat cap de setmana, dies 21 i 22 de març, es va encetar una nova temporada de marxes tècniques regulades amb una sessió d’iniciació en marxes tècniques, que es va dur a terme el dissabte a Gavà, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i el Comitè Català de Marxes de la FEEC. Per altra banda, el diumenge es va fer la primera prova de la XI Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades.. Es tractava de la 51a Marxa d’Orientació per Descripció, organitzada per l’Agrupació Excursionista Talaia.

S’inicia la Copa Catalana de Caminades de Resistència a la Segarra – El passat diumenge 15 de març es va celebrar la 10a Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc. La prova va inaugurar la temporada de la XII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Curses de muntanya

La mitja marató de la Faiada enceta la temporada de curses de muntanya de la FEEC – El proper diumenge 5 d’abril es disputarà la II Mitja Marató de Muntanya la Faiada, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, prova del circuit de Curses de Muntanya Open, i que enguany inaugura la temporada de curses de la FEEC.

S’inicia el VII Circuit Català de Curses de Muntanya – El proper diumenge 19 d’abril s’enceta el VII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC amb la III Cursa de Muntanya Alta Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc.

La Cursa de Muntanya de les Fonts s’estrena al calendari de curses de muntanya de la FEEC – El proper diumenge 26 d’abril es disputarà la II Cursa de Muntanya de les Fonts, organitzada pel Centre Excursionista de Xerta. Enguany, la cursa està inclosa dins el calendari de curses de muntanya Open de la FEEC.

Agenda de competicions de la FEEC

5 d’abril / 14a Travessa Molins de Rei – Montserrat / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Molins de Rei / http://cem.molinsderei.net

5 d’abril / II Mitja Marató de Muntanya la Faiada / Curses de Muntanya Open / Centre Excursionista Alta Ribagorça / www.elpontdesuert.com

5 d’abril / X Cursa Poca Traça / Copa Catalana d’Esquí de Muntanya / Centre Excursionista d’Olot / www.ceolot.cat

5 d’abril / Ull de Ter / Circuit Català de Raquetes de Neu / Club Esportiu de Muntanya Vall de Camprodon / www.muntanyavalldecamprodon.org

11 d’abril / Open Cross Country Porté / Opens FEEC d’Esquí de Muntanya / Club Telemark Cerdanya / www.clubtelemarkcerdanya.com

19 d’abril / III Cursa de Muntanya Alta Segarra / Circuit Català de Curses de Muntanya / Centre Excursionista de la Segarra i Centre Excursionista Guissonenc / www.ces.cat

19 d’abril / Barcelona / VII Circuit Català de Curses de Muntanya / Club Esportiu Universitari Enginyers Telecos SE / www.gels..org

19 d’abril / LI Ral·li del CEC – Conangles / Copa Catalana d’Esquí de Muntanya – I Trofeu Internacional “Petits” Pirineus – Campionat de Catalunya per Equips / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat

19 d’abril / 8a Marxa “Pels camins dels matxos” / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Torelló / www.centreexcursionistatorello.com

19 d’abril / 12a Marxa de Sants (sistema Dufour) / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Unió Excursionista Catalunya de Sants / www.uecsants.org

25 d’abril / L’Hospitalet de Llobregat / Copa Catalana d’Escalada en Bloc / Club Muntanyenc L’Hospitalet / www.cmhospitalet.org

26 d’abril / II Cursa de Muntanya de les Fonts / Curses de Muntanya Open / Centre Excursionista de Xerta / www.cursadelesfonts.com

26 d’abril / 7a Caminada de Resistència Riudoms-La Mola-Riudoms’09 / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Est. Riudomencs Arnau Palomar (SE) / www.cerap.net/caminada

26 d’abril / 61a Marxa d’Orientació / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Club Excursionista de Ripoll / www.clubexcursionistaripoll..com

Federació d’Entitats
Excursionistes de Catalunya
(Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada)
Rambla, 41, 1r – 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Deixa un comentari