Divendres, obert: presentació del llibre “Caminades per Llívia i voltants” a càrrec del seu autor, Joan M. Vives

Presentació del llibre “Caminades per Llívia i voltants” a càrrec del seu autor, Joan M. Vives

Joan M. Vives i Teixidó (Ripoll, 1957) és soci del CEC i de la UEC de Gràcia, entitat de la qual és vicepresident, i membre del Comitè dels ‘100 Cims’ de la FEEC.

És autor de 9 llibres i més de 100 articles relacionats amb l’excursionisme, la BTT i el patrimoni de pedra seca, i també és autor del blog Patrimoni i muntanyes.

Alguns dels seus treballs han estat reconeguts i premiats. El 1995 va rebre el  Premi Sant Bernat per Al voltant de la plana de Vic, i el 2011 el Premi de periodisme de muntanya del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, per l’article Corrent per la muntanya, publicat a la revista Muntanya.

És un gran coneixedor de les muntanyes del país i amb la Cerdanya, i concretament amb Llívia, hi està vinculat a més per motius familiars.

A “Caminades per Llívia i voltants” (Edicions Salòria, 2018) presenta un recull d’excursions per l’entorn del terme de Llívia, municipi cerdà envoltat de territori sota l’administració francesa com a conseqüència del Tractat dels Pirineus de 1659.