Sortides en diumenge: Colors de tardor. Serra de Llancers i la Grevolosa

Quan:
17 Novembre 2019 tot el dia
2019-11-17T00:00:00+01:00
2019-11-18T00:00:00+01:00
Contacte:
Antoni Alcalà

Caminada ideal per gaudir dels colors de la tardor. Passarem per la fageda de la Grevolosa, d’una bellesa única, però també per les rouredes i fagedes de la serra de Llancers, amb exemplars que també mereixerien el títol de monumentals. Pel camí, a més, gaudirem de molt bones vistes al Collsacabra, la Plana de Vic i la Garrotxa.

Tot i que sembla que ha arribat l’hivern, gairebé de cop i per sorpresa, avui toca gaudir dels colors de la tardor. Sortirem de l’aparcament per arribar al cap de ben poc a Sant Nazari (del segle XVIII), on fem una petita aturada per contemplar l’ermita i una llisona, o vidriol.

Llavors ens continuem enfilant fins a la fageda de la Grevolosa. Un dels boscos singulars de Catalunya, d’una gran bellesa, amb diversos faigs monumentals i d’altres que mereixerien ser-ho. Seguirem els pals indicadors. A l’altura de la Font de la Grevolosa, d’on raja aigua fresca i bona, girem a la dreta i anem planejant als peus de la serra de Llancers. Una mica més enllà ens desviem uns metres fins al mirador del Collsacabra, amb bones vistes a aquesta zona, al Montseny i la Plana de Vic. Una mica més enllà girem a l’esquerra i ens comencem a enfilar amb ganes, fins al coll de Llancers. La pujada és curta, però intensa. Un cop a dalt, però, tornarem a gaudir de bones vistes per descansar una mica. Girem a l’esquerra, resseguint la carena una mica per sota, per continuar gaudint dels boscos meravellosos per on hem passat, passem i passarem. En algunes zones, rouredes, en d’altres, la majoria, fagedes, que sovint ens deixaran embadalits.

Seguint les marques i fletxes que hi ha en un arbre ens desviem a la dreta i ens comencem a enfilar per un corriol poc fressat i mig amagat per les fulles. Tot i que curta, la pujada torna a ser forta, però el premi val la pena. Des del cim, irònicament anomenat el Pla de la Grevolosa (almenys segons el mapa de l’ICGC), les vistes cap a la Garrotxa són precioses, amb el Puigsacalm davant nostre i els boscos que l’envolten que comencen a estar bellament acolorits de tardor.

Tornem pel camí que hem fet fins a sortir de nou al sender principal i d’aquí cap a la Grevolosa, des d’on desfarem el camí, gaudint una altra vegada dels faigs monumentals.

Itinerari: Sant Nazari, La Grevolosa, Mirador de Collsacabra, Coll de Llancers, Serra de Llancers, Mirador de la Vall d’en Bas, Pla de la Grevolosa, Sant Nazari.

Recorregut: 9,200 km

Desnivell: +- 560 m

Durada: unes 5 h (amb parades i dinar)

Dificultat: Baixa / mitjana

Esmorzar: 8.45 h al “Cafè de l’Església” a la plaça de la Vila de Torrelló, davant de l’església. Des de Fabra i Puig està a 1 h.

Ens reagruparem amb els cotxes a l’edifici de “Control i Acollida” tot just agafant la sortida de Sant Andreu de la Vola de la carretera C-37 direcció Olot.

Punt de sortida a peu: Aparcament de Sant Nazari

Dinar: de carmanyola

Trobada: a les 7.30 h a Fabra i Puig. Els cotxes amb les persones assignades es poden gestionar el lloc de trobada en funció de proximitat.

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ

MAPA sortida diumenge 17 novembre