Sortides en diumenge: Els Cingles de Vallcebre (Berguedà)

Quan:
15 Setembre 2019 tot el dia
2019-09-15T00:00:00+02:00
2019-09-16T00:00:00+02:00
Contacte:
Antoni Alcalà

A vista d’ocell, el municipi de Vallcebre s’assembla a un con inclinat, elevat sobre grans parets rocoses. La ruta circular ens porta pel perímetre d’aquestes parets i d’aquí ve el seu principal atractiu: les vistes privilegiades de pràcticament totes les serres del Berguedà i algunes del Ripollès. Per als amants de les grans panoràmiques, aquesta ruta serà una delícia pràcticament de principi a fi. L’entorn pel qual transcorre és eminentment agrícola.

Vallcebre, com el seu nom indica, és una vall inclinada orientada de sud a nord i situada en una extensa mola envoltada d’un rosari quasi ininterromput de cingleres. Al nord sobre la vall del Torrent de Saldes, a sol ixent es destaquen de la vall del Llobregat, a migdia del Torrent de Fumanya. A ponent hi ha els Cingles de Conangla.

Itinerari circular: Sortirem del poble de Vallcebre en direcció SO seguint els senyals del PR i de pals indicadors en direcció a l’ermita de Santa Magdalena (amagada dins del bosc) i continuarem arribant al Grau de la Mola, continuarem fins a la línia d’alta tensió i allà ens desviarem fins dalt la cinglera on podrem admirar les vistes aèries i l’anirem seguint. Podrem admirar vistes del Montseny, Puigmal, Cadí, Pedraforca, Ensija, Rasos de Peguera, Tossa d’Alp, El pantà de la Baells, El Penyes Altes… Passarem per sobre la carena deixant a mà dreta les baixades dels diferents graus. Veurem a l’esquerra tot un seguit de xaragalls molt acolorits. Seguint la cinglera, ja baixada, arribarem a un punt baix on travessarem un pont sobre unes boniques gorges, es tracta de La Foradada. A partir d’aquí ens tornarem a enfilar per la cinglera fins a arribar a trobar la carretera que va a Vallcebre i el mirador Cap Deig. Girarem a mà esquerra a la carretera i al cap de molt pocs metres ens desviarem a mà dreta per la pista que va a La Barceloneta i continuarem fins a Vallcebre. Tot l’itinerari està ben senyalitzat fins a arribar a la part final en què desapareixen quasi tots els senyals.

Punt de sortida de l’itinerari: Església de Santa Maria de Vallcebre (Vallcebre)

Distància: 13,200 km

Desnivell: 600 m

Durada: 6/7 h amb dinar i fotos

Dinar: de carmanyola en ruta

Esmorzar: De 8.15 a 8.30 al bar de la benzinera PETROMIRALLES, situada a un parell de quilòmetres passat el poble de Cercs (km. 105,500 aprox.) de la carretera de Berga als túnels del Cadi (C-16).

Trobada: a les 7 h a Fabra i Puig

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ