1a sortida del curs d’iniciació d’esquí de muntanya

Puigmal de LloAquest darrer cap de setmana ha tingut lloc la 1a sortida del curs d’iniciació a l’esquí de muntanya que organitza la secció d’esquí de l’entitat en col·laboració de l’ECAM.  La sortida es va desenvolupar al Puigmal de Llo. El nostre consoci Julià Sànchez ens envia el seu track perquè ho pugueu veure amb el Google Earth. Us podeu descarregar aquí l’arxiu .kmz

I aquesta és la crònica:

Aquest diumenge hem fet la primera sortida del Curs d’Iniciació a l’Esquí de Muntanya. Ens hem trobat a les 9 al segon pàrquing de l’estació de Puigmal i allà hem començat les explicacions teòriques corresponents a que hem de dur a la motxilla, com l’hem d’organitzar i quina és la seqüència recomanada de coses a fer des que surts del cotxe fins a que et poses a foquejar (o caminar). Els monitors han fet molt èmfasi en el fet que el grup s’ha de transformar en un equip. Sintetitzant diríem que tots els membres del grup passen a tenir un objectiu comú, i cadascun dels membres ha d’aportar les seves habilitats per a ajudar a la resta del grup a aconseguir-lo. Aquesta aportació em va semblar molt interessant ja que fins ahir no m’havia fet mai aquest plantejament. Un dels altres aspectes en el que han fet molt èmfasi és en la necessitat que cadascun dels membres del grup interioritzi la seqüència d’accions a realitzar en les transicions (aturades), amb l’objectiu de reduir al màxim el temps d’aquestes. En concret, la primera a la que s’han referit, ha estat la de la posta en marxa, ja que tot i que s’ha de respectar el ritme natural de tothom i en especial el del més lent, no convé que aquest darrer faci esperar excessivament la resta del grup. Avui la temperatura era molt agradable i ens ha permès gaudir d’un parell d’hores d’explicacions i preguntes.

A les 11 hem començat a foquejar per la pista verda, gairebé planera, que tot remuntant la vall es va aproximant al rierol. Durant aquest tram els monitors han insistit molt en la posició adequada per a progressar i en la importància que el primer s’asseguri que l’equip es manté compacte, adequant el seu ritme al del membre més lent. Depenent de si el grup compta o no amb un expert o un membre molt en forma, anirà fent rotacions per a obrir traça. Però sigui qui sigui la persona que vagi davant, aquesta haurà de vetllar per a que el grup es mantingui compacte. Continua llegint

Curs d’esquí de muntanya

Curs d'esquí de muntanya

Curs d'esquí de muntanya

Benvolguts socis i simpatitzants, aquest any la secció d’esquí organitza un curset d’iiniciació d’esquí de muntanya. Seran 3 diumenges amb possibilitat de dormir al refugi de La Molina la nit abans ja que les sortides seran a la Cerdanya, Andorra i Capcir.

Els instructors són de l’ECAM, les places estan limitades amb prioritat als socis, hi ha llista d’inscripció penjada a la secció.

Per a més informació: www.aepedraforca.cat i adreceu un missatge a la secció d’esquí.

Us podeu descarregar el PDF adjunt.