CICLE D’EXCURSIONS DE MUNTANYA

Diumenge 23 de Gener.
Excursio al Santuari de Montdois ( Les Guilleries )
Durada : 4´45 h. efectives de marxa.
Trobada : 6´30 h. a Fabra i Puig.
Itinerari : Coll de Pendis,Puig de Rajols,Coll de la Palomera,Mas de la Gelada,El Quar,Mare de Deu de Montdois,La Casanova,Coll de Pendis.
Comentari : Diu la Guia …Aquest es un recorregut per a gent que no tingui problemes d´orientació,que alhora estigui familiaritzada amb aquest tipus de muntanya i li agradi anar de descoberta, sense importar-li transitar per llocs apartats i de dificil accés on, ni tant sols el pas no está garantit.En aquests terrenys tan feréstecs i selvátics quansevol descrpció per més detallada que sigui sempre és insuficient.Caldrá molt la participació activa del visitant,a fi d´anar resseguint l´itinerari….
No calen més comentaris…..Si seguiu pensant en vindre,esteu avisats !.
L´Eduard

Excursio amb raquetes a la Serra del Catllaras . 21 de Febrer.

Itinerari : Collada de Falgars(1260m.),Camp de l´Ermitá,Roc de Catllaras , ( 1700 m.) , Prat Gespedor , Collada de Falgars.
Bon recorregut entre bosc amb desnivells suaus i bells indrets.
Horari : de 4´30 a 5 h. segons la neu i el camí .
Trobada : 6´30 h. a Fabra i Puig.
Material : Raquetes i equip de neu.
Vocal : Eduard Mitjá.

1a sortida del curs d’iniciació d’esquí de muntanya

Puigmal de LloAquest darrer cap de setmana ha tingut lloc la 1a sortida del curs d’iniciació a l’esquí de muntanya que organitza la secció d’esquí de l’entitat en col·laboració de l’ECAM.  La sortida es va desenvolupar al Puigmal de Llo. El nostre consoci Julià Sànchez ens envia el seu track perquè ho pugueu veure amb el Google Earth. Us podeu descarregar aquí l’arxiu .kmz

I aquesta és la crònica:

Aquest diumenge hem fet la primera sortida del Curs d’Iniciació a l’Esquí de Muntanya. Ens hem trobat a les 9 al segon pàrquing de l’estació de Puigmal i allà hem començat les explicacions teòriques corresponents a que hem de dur a la motxilla, com l’hem d’organitzar i quina és la seqüència recomanada de coses a fer des que surts del cotxe fins a que et poses a foquejar (o caminar). Els monitors han fet molt èmfasi en el fet que el grup s’ha de transformar en un equip. Sintetitzant diríem que tots els membres del grup passen a tenir un objectiu comú, i cadascun dels membres ha d’aportar les seves habilitats per a ajudar a la resta del grup a aconseguir-lo. Aquesta aportació em va semblar molt interessant ja que fins ahir no m’havia fet mai aquest plantejament. Un dels altres aspectes en el que han fet molt èmfasi és en la necessitat que cadascun dels membres del grup interioritzi la seqüència d’accions a realitzar en les transicions (aturades), amb l’objectiu de reduir al màxim el temps d’aquestes. En concret, la primera a la que s’han referit, ha estat la de la posta en marxa, ja que tot i que s’ha de respectar el ritme natural de tothom i en especial el del més lent, no convé que aquest darrer faci esperar excessivament la resta del grup. Avui la temperatura era molt agradable i ens ha permès gaudir d’un parell d’hores d’explicacions i preguntes.

A les 11 hem començat a foquejar per la pista verda, gairebé planera, que tot remuntant la vall es va aproximant al rierol. Durant aquest tram els monitors han insistit molt en la posició adequada per a progressar i en la importància que el primer s’asseguri que l’equip es manté compacte, adequant el seu ritme al del membre més lent. Depenent de si el grup compta o no amb un expert o un membre molt en forma, anirà fent rotacions per a obrir traça. Però sigui qui sigui la persona que vagi davant, aquesta haurà de vetllar per a que el grup es mantingui compacte. Continua llegint

Curs d’esquí de muntanya

Curs d'esquí de muntanya

Curs d'esquí de muntanya

Benvolguts socis i simpatitzants, aquest any la secció d’esquí organitza un curset d’iiniciació d’esquí de muntanya. Seran 3 diumenges amb possibilitat de dormir al refugi de La Molina la nit abans ja que les sortides seran a la Cerdanya, Andorra i Capcir.

Els instructors són de l’ECAM, les places estan limitades amb prioritat als socis, hi ha llista d’inscripció penjada a la secció.

Per a més informació: www.aepedraforca.cat i adreceu un missatge a la secció d’esquí.

Us podeu descarregar el PDF adjunt.

Excursió a l’Albera

Diumenge 15

MUNTANYA

Itinerari: Monestir de St Quirze de Colera, Coll de Pallerols, Puig d’en Jordà, Puig de la Calma , Coll del Llop, Coll de Banyuls, Mas Pils, Coll de la Plaja, Font dels Gossos, Sant Quirze de Colera.

Horari: 4,40 h efectives

Recorregut: 12,50 km

Trobada: 7 h. del matí a Fabra i Puig

Organització: Eduard Mitjà

El Corredor

CICLE D’EXCURSIONS EN DIMECRES

Sortida santuari del corredor

Itinerari: Can_Bosch 458m.,Pou de Glaç, trecant de can Miloca 500m. Dolmen de Can Arenas 415 m., Santuari del Corredor 632 m Area d’esbarjo del corredor 523 m,can Bosch

Hores de marxa: 3,45.

Sortida: Fabra i Puig a les 8,esmorzar Pol. Ind. De Cardedeu,dinar a la muntanya

Informador: Carles Bañon