Activitats

Jun
26
Dc
2019
tot el dia Sortides en dimecres: Puig Dòrri...
Sortides en dimecres: Puig Dòrri...
Jun 26 tot el dia
Itinerari: Pla de les Barraques, Roc Blanc, El Teixidor, Pas dels lladres, Puig Dòrria. Distància: 9,7 km Desnivell: 655 m Durada: 4,30 h Esmorzar: Ribes de Freser Dinar: de carmanyola Trobada: Fabra i Puig a les[...]
Jun
29
Ds
2019
tot el dia Alta muntanya: Pic de l’Infern, ...
Alta muntanya: Pic de l’Infern, ...
Jun 29 – Jun 30 tot el dia
Itinerari dissabte: Des de la central de Daió (Queralbs) pujar per les gorges del Freser fins al refugi de Coma de Vaca. Recomanem portar banyador. Itinerari diumenge: Ascensió fins al coll de Tirapits, Pic de[...]
Jul
6
Ds
2019
tot el dia Alta muntanya: Gran Tuc de Colom...
Alta muntanya: Gran Tuc de Colom...
Jul 6 – Jul 7 tot el dia
Itinerari: De Banhs de Tredós al Refugi de Colomers. Endinsar-se al Circ de Colomers i pujar al Portau de Colomers per seguir la carena fins al Gran Tuc de Colomers (2.933 m). Tornada pel mateix[...]
Jul
10
Dc
2019
tot el dia Sortides en dimecres: Pic de la ...
Sortides en dimecres: Pic de la ...
Jul 10 tot el dia
Itinerari: Coll de Puymorens, pla de la Vinyola, Recordatori, cabana de pastors, pic de la Mina. Distància: 10,7 km Desnivell: 750 m Durada: 4.30 h Esmorzar: a Puigcerdà Dinar: de carmanyola Trobada: a Fabra i Puig a[...]

HISTÒRIA AGRUPACIÓ AEP

Fou fundada l’agost de 1924 per sis companys units per ideals de vida sana i amb ganes de conèixer la nostra terra.

La nova entitat la componien Lluís Vidal, Fidel Pérez, Joan Gascó, Gabriel Pérez, Ramon Bonfill, Joan Herranz i Ricard Espinosa de los Montero. Aquest darrer n’ostentà la presidència en mèrit de l’edat i als seus coneixements excursionista i li va posar el nom: “Catalunya endins.

En legalitzar-la, canviaren la denominació per la d’Agrupació Excursionista Pedraforca. El seu primer local va ser una secretaria independent al Bar Boston, al carrer d’Aribau.

El març de 1930 es crea l’Esbart de Neu i s’aconsegueix disposar d’una habitació a l’Hostal de la Molina.

El juliol de 1930 es constituí la Colla Sardanista “Costa Brava” i s’adquirí una caseta de banys a la platja de Badalona.

Des de la seva fundació, l’activitat ha estat constant (llevat del període 1936-39) i ha abastat totes les branques de l’excursionisme: excursions, escalada, espeleologia, acampada, esquí, marxes, ral·lis, fotografia, cursets, conferències, projeccions, etc. tant de caire social com també intersocial.

En l’actualitat, a part de l’activitat individual, s’hi organitzen: un cicle mensual d’excursions col·lectives, un cicle de dos excursions mensuals en dimecres, una marxa social, un cicle de projeccions, es col·loca un pessebre a la Cova Simanya de Sant Llorenç de Munt… També se celebra un curset d’espeleologia, un cicle d’excursions i un ral·li social d’esquí de muntanya, així com sortides amb bicicleta de muntanya i caiac i un cicle mensual de sortides d’alta muntanya.

Actualment compta amb les seccions de Muntanya, Esquí i Espeleologia, està adherida a la Federación Española de Montañismo, a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i a les Federacions Catalanes d’Esquí i d’Espeleologia.