Història

HISTÒRIA AGRUPACIÓ AEP

Fou fundada l’agost de 1924 per sis companys units per ideals de vida sana i amb ganes de conèixer la nostra terra.

La nova entitat la componien Lluís Vidal, Fidel Pérez, Joan Gascó, Gabriel Pérez, Ramon Bonfill, Joan Herranz i Ricard Espinosa de los Montero. Aquest darrer n’ostentà la presidència en mèrit de l’edat i als seus coneixements excursionista i li va posar el nom: “Catalunya endins.

En legalitzar-la, canviaren la denominació per la d’Agrupació Excursionista Pedraforca. El seu primer local va ser una secretaria independent al Bar Boston, al carrer d’Aribau.

El març de 1930 es crea l’Esbart de Neu i s’aconsegueix disposar d’una habitació a l’Hostal de la Molina.

El juliol de 1930 es constituí la Colla Sardanista “Costa Brava” i s’adquirí una caseta de banys a la platja de Badalona.

Des de la seva fundació, l’activitat ha estat constant (llevat del període 1936-39) i ha abastat totes les branques de l’excursionisme: excursions, escalada, espeleologia, acampada, esquí, marxes, ral·lis, fotografia, cursets, conferències, projeccions, etc. tant de caire social com també intersocial.

En l’actualitat, a part de l’activitat individual, s’hi organitzen: un cicle mensual d’excursions col·lectives, un cicle de dos excursions mensuals en dimecres, una marxa social, un cicle de projeccions, es col·loca un pessebre a la Cova Simanya de Sant Llorenç de Munt… També se celebra un curset d’espeleologia, un cicle d’excursions i un ral·li social d’esquí de muntanya, així com sortides amb bicicleta de muntanya i caiac i un cicle mensual de sortides d’alta muntanya.

Actualment compta amb les seccions de Muntanya, Esquí i Espeleologia, està adherida a la Federación Española de Montañismo, a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i a les Federacions Catalanes d’Esquí i d’Espeleologia.