Pedalada Popular pel Bages

BTT

Sortida de bicicleta de muntanya, Pedalada Popular pel Bages

Nivell: Fàcil.

Informador: Julià Sànchez.

Com l’any passat, ens trobarem a les 9:30 a Sallent, al carrer Balmes davant els box’s de rentat de cotxes. Per arribar-hi cal que arribeu a Sallent per la C-16. Un cop a la rotonda heu de tombar a ma esquerra i aquell ja és el carrer Balmes.

Un cop tots allà, i en funció dels que siguem, baixarem a deixar uns quants cotxes al final del recorregut (Parc de l’Agulla) que ens permetin poder tornar a recuperar tots els que deixarem a Sallent un cop finalitzada la pedalada.
La pedalada transcorre en la seva major part, adjacent a la Sèquia de Manresa, un canal que neix a la Resclosa dels Manresans a Balsareny, i que després de recórrer 35km i descendre un desnivell de tant sols 10m, arriba a un estany artificial anomenat Parc de l’Agulla i que és la reserva d’aigua de la ciutat de Manresa. Durant el recorregut conneixerem diferents aspectes i matissos de la comarca del Bages: l’explotació minera de Sallent amb el seu runam salí, rouredes a la ribera de la Sèquia, explotacions porcines, polígons industrials, l’horta del Pla de Bages, vinyes, els Aiguamolls de la Bòbila a tocar de Santpedor, i finalment el Parc de l’Agulla.
La dificultat del recorregut és mínima. Mentre circulem al costat de la Sèquia anirem per un camí d’una amplada de 2 a 4m. En aquests trams, haurem de tenir certa precaució de no caure a l’aigua, tot i que donat el cas el risc és mínim ja que l’aigua circula molt lentament (molt més lentament que el pas d’una persona). En aquests trans el pendent és ínfim i a favor nostre. No tot el recorregut el farem al costat de la Sèquia per a permetre’ns veure algun dels indrets abans esmentats, així que en algun cas haurem de salvar algun desnivell possitiu i negatiu, sempre de molt curta durada. En resum, que el recorregut és apte per a tot tipus de públic i de bicicleta excepte les que porten rodetes.
 
Com us he dit acabarem la Pedalada al Parc de l’Agulla on cap a les 14h ens hauran preparat uns entrepans per dinar per a tots aquells de vosaltres que ho volgueu i on farem un sorteig de material de BTT per a nens i adults.
 
Espero que aquest any el temps ens acompanyi i aconseguim superar el rècord d’inscrits de l’any passat que va arribar a més de 60 persones.
 
Els preus de la sortida, i seguint la mateixa política que darrerament venim aplicant a les sortides socials, seran els següents:
 
 
    EXC+MENU EXC
Secció           5,00 €              –   €
Agrupació           7,00 €              –   €
Forà           9,00 €           3,00 €
 

El menú inclou un entrepà fred a escollir (pernil, pernil dolç, Formatge, Tonyina, LLonganissa), llauna de refresc, cervesa o aigua i tarrina de gelat. Cafès a part. Si el temps és bo, podrem dinar al mig del parc, a l’ombra o al sol, en unes taules de picnic; i si no fos tant bo, podrem dinar al berenador, a cobert, com l’any passat.

 Espero haver-vos engrescat amb la convocatòria i el que necessito ara és que m’envieu les inscripcions, o dit d’una altra manera, les persones que vindreu. Recordeu que la trobada és oberta a totes aquelles amistats que vosaltres volgueu portar. La informació que necessito per persona l’haureu d’omplir en un formulari on-line que us enviaré en un següent email.

Deixa un comentari